Levensboeken

Veel mensen hebben behoefte aan hun levensverhaal in de vorm van een boek. Om hun leven te overdenken, de rode draad erin te ontdekken of om hun verhaal na te laten aan de kinderen en/of kleinkinderen. Zolang je verhaal voortleeft en er nog mensen aan je denken, ben je niet vergeten.

Levensboek
In het levensboek kunnen we samen op zoek gaan naar de rode draad in je leven. Naar de hoogtepunten, de dieptepunten en de mensen die je gemaakt hebben tot wie je bent. We kunnen ons ook richten op één bepaald deel van je leven. Het is jouw boek, dus jij bepaalt wat er wel en niet in besproken wordt. Gemiddeld voeren we vier gesprekken voor een levensboek, maar meer of minder mag en kan.

Portret
In het geschreven portret laten we in ongeveer vier pagina’s zien wie je bent, waardoor je gedreven wordt, wat je door wilt geven. Het portret wordt gebaseerd op één gesprek.

Familieboek
Het familieboek is een bundeling van een aantal portretten van familieleden. Het familieboek kan ook als een losbladig boek worden uitgevoerd, zodat er ruimte is voor nieuwe familieleden om te zijner tijd het familieboek met hun eigen portret aan te vullen.

Geschreven portretten kunnen natuurlijk ook met een andere samenhang geschreven en gebundeld worden tot een boek, denk bijvoorbeeld ook aan een Jubileumboek.

Of je nou kiest voor een levensboek, een portret in de vorm van een artikel van 4 pagina’s of een familieboek, door (een gedeelte van) je leven op papier te laten zetten, zie je je hele leven nog eens aan je voorbij trekken, kan je de mooie momenten wellicht opnieuw beleven en de minder mooie momenten een plek geven. Niet alleen het eindresultaat zal je gelukkig maken, maar ook de weg daar naartoe.

Hoe gaat het in zijn werk?
We gaan eerst eens samen rond de tafel zitten om te kijken wat je wensen zijn en of die aansluiten bij de mogelijkheden. Als we op hetzelfde spoor zitten, maken we afspraken over de gewenste omvang van het boek of artikel en de daarvoor benodigde gesprekken en beeldmateriaal.

Het beeldmateriaal lever je zelf aan en je maakt daar dus ook zelf een keuze in.

Voor wie?
Voor iedereen die het leuk vindt om zijn of haar verhaal te laten vastleggen. Daarvoor hoef je niet oud te zijn, maar vaak gaat het ouder worden automatisch gepaard met terugdenken aan vroeger en het overdenken van het leven.

Tarieven
Geen levensboek, portret of familieboek is hetzelfde, en daarom hanteer ik ook geen standaard tarieven. Laat mij weten wat je wensen zijn, en we gaan samen kijken wat er mogelijk is en welk prijskaartje daar aan hangt.  Vraag hier een offerte aan.