Over mij

Ik ben Channa Kalmann, schrijver in hart en nieren. Mijn eerste kinderverhaaltjes groeiden uit tot volwassen verhalen. Via de studie Literatuurwetenschappen en jarenlange werkervaring bij uitgeverijen, kranten en tijdschriften verdiepte ik mijn kennis van taal, literatuur en allerlei verschillende soorten tekst. En die kennis gebruik ik nu als schrijver van levensboeken en artikelen over een breed scala aan onderwerpen, en als (eind)redacteur.

Ik heb veel door Zuidoost-Azië gereisd, met name door India. De kleurrijke mensen daar spreken zeer tot mijn verbeelding, maar ik ben erachter gekomen dat ieder mens van binnen kleurrijk is. Niet alleen ver weg, maar ook dichtbij schuilt in ieder mens een verhaal. De portretten die ik gemaakt heb lopen uiteen van bekende schrijvers en zangers, succesvolle zakenlui tot een duivenmelker en jongeren met een speciale hobby. In ieder verhaal dring ik door tot de kern van de persoon en zorg dat die op papier komt.

De intrinsieke nieuwsgierigheid naar de mens achter de façade en de kennis die ik in de loop der jaren als schrijver en redacteur opdeed, komen samen in wat ik doe.